Az ujjnyomatlapról

Az ujjnyomatlapot a gyermek eltűnése esetén a szülő átadja a Rendőrségnek, aki annak alapján hatékonyabban és széles körben tudja keresni a gyereket. Egy eltűnt személy nemzetközi körözés indításához szükséges adatok között szerepel az illető ujjnyomatlapja, amennyiben rendelkezésre áll. Ez nagyban segíti a hatóságok munkáját.

Hogyan segít az ujjnyomatlap?

A gyerek eltűnése során rengeteg helyen hagyhat ujjlenyomatot. Ha van mivel összehasonlítani ezeket az ujjlenyomatokat, az nagyban növelheti a megtalálás esélyeit. A nyomozás indulásakor támpontot adhat ahhoz, hogy merre induljon a keresés. Ha a gyerek eltűnése során valamért gyanússá válik saját maga vagy elrablói viselkedése miatt, vagy bármilyen módon és okból kapcsolatba kerül a rendőrséggel, ujjnyomata által azonnal azonosítható.

Például, ha a gyereket nagyon kiskorban rabolták el (például válás esetén az egyik szülő) és a gyerek később útlevelet akar csináltatni, vízumot, vagy egyéb dokumentumot, amihez ujjlenyomat kell, kiderül, hogy az illető "eltűnt személyként" szerepel a nyílvántartásban.

Az ujjnyomat jellemzői